Plan je bezoek op voorhand

U zult waarschijnlijk meer uit uw bezoek halen als u het van tevoren plant. Dit is natuurlijk niet iets wat u kunt doen voor elk kunstgalerie in Den Haag dat u bezoekt, maar als u voor uw bezoek even de tijd neemt om de openingstijden te bekijken, te kijken welke tentoonstellingen er zijn en een ruw plan maakt voor wat u wilt zien, is de kans veel groter dat u het naar uw zin zult hebben.

Noteer in de dagen voor uw bezoek wat u graag in het museum zou willen doen of zien. Dit kunnen schilderijen zijn die u al eerder hebt gezien, of een specifiek beeldhouwwerk of zaal die u wilt bezoeken. Met dit in gedachten, hoe lang u in een bepaalde kamer doorbrengt, en in welke volgorde u door de zalen gaat, zal u ook helpen het meeste uit uw bezoek te halen. Wanneer u een museum bezoekt, ziet u in feite een aantal verschillende kunstwerken in één keer. Als u uw bezoek van tevoren plant, kunt u hiermee rekening houden.

Kunstgalerie Den Haag

Neem pen, potlood en papier mee.

Om uw bezoek te plannen en aantekeningen te maken over wat u wilt zien, tekent u de verschillende zalen van het museum. U kunt dan de algemene indeling van de zaal zien en u kunt zich voorstellen wat zich rond elk kunstwerk bevindt. Dit kan u ook helpen om een bepaald werk beter te visualiseren, iets wat vooral nuttig kan zijn als het om schilderijen gaat.

Weet waar u naar op zoek bent.

Het kan gemakkelijk zijn om u door een kamer te haasten en alleen het algemene gevoel van wat er in de kamer is in u op te nemen. Dit geldt vooral wanneer u als bezoeker door een museum gaat, waar u zelf geen kunstenaar bent of door een tentoonstelling werkt. Probeer, als u kunt, een lijst te maken van de schilderijen en beeldhouwwerken die u wilt zien en in welke volgorde. Dit zal u helpen de kunstwerken ten volle te waarderen en de kans vergroten dat u er aantekeningen bij maakt.

Wees een kunstcriticus

Voor velen is het leukste deel van een bezoek aan een kunstmuseum het verkennen van de verschillende kunstwerken en het zoeken naar dingen die je leuk vindt. Het zal je echter verbazen hoeveel mensen niet eens weten wat ze mooi vinden. Om kunstcriticus te zijn, moet je het artistieke gevoel en de intuïtie hebben om te weten wat je mooi vindt en wat niet. Het gaat er niet om pretentieus te zijn en te beweren dat je kunst kent, maar om een instinctief gevoel te hebben voor wat je mooi vindt. Dit kun je doen door te kijken naar waar andere mensen naar kijken en te zien of je je ermee kunt verbinden. Is er iets aan een bepaald werk dat je mooi vindt, maar dat andere mensen niet lijkt op te vallen? Als dat zo is, kan dat een teken zijn dat je iets hebt gevonden dat je bevalt.

Oefen je selfie spel.

Musea zijn een prachtige plek om een selfie te nemen. Maak gebruik van het feit dat je een selfie mag nemen en doe wat je kunt om er een selfie van te maken die je zult willen delen. Misschien wil je proberen een selfie te nemen waar het licht het beste is, of met een bepaald object op de achtergrond. Je kunt ook een selfie nemen waarbij je op dezelfde hoogte staat als een van de kunstwerken als dat mogelijk is. Dit kan een geweldige manier zijn om een beter gevoel voor het werk te krijgen.

Eet goed voordat je gaat.

Alleen omdat je een museum bezoekt, betekent dat niet dat je onderweg een hamburger en patat kunt eten. Je wilt in de best mogelijke vorm zijn om de kunst te zien en te waarderen, dus eet een gezond ontbijt en een gezonde lunch voordat je gaat. Er zullen waarschijnlijk snacks verkrijgbaar zijn in het museum, maar zorg ervoor dat u iets eet voordat u het museum bezoekt. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent lang op één plek te blijven.

Neem veel foto's.

Het maakt niet uit of u een museum bezoekt dat klein genoeg is om er in 20 minuten doorheen te gaan of een museum dat een paar uur in beslag neemt, loop zoveel mogelijk rond voordat u gaat. Dit zal u helpen om de verschillende kunstwerken en de indeling van het museum ten volle te waarderen wanneer u er bent. En vergeet natuurlijk uw fototoestel niet. Maak zoveel mogelijk foto's, vanuit verschillende hoeken, bij verschillend licht en van verschillende afstanden. Zo kunt u zien wat er in de ruimte te zien is en wat het beste werkt, terwijl de geheugenkaart vol blijft.

Samenvatting.

De tijd nemen om grondig te genieten van uw bezoek aan een kunstmuseum kan een bezoek zo veel specialer maken. De beste manier om het meeste uit uw bezoek te halen is door vooruit te plannen, te weten waar u naar op zoek bent en een kunstcriticus te zijn. Zorg ervoor dat u goed eet voordat u gaat, neem veel meer foto's en vraag naar de toekomstige plannen en programma's van het museum.