gelukkige aziƫ meisje host record podcast gebruik microfoon dragen hoofdtelefoon met laptop interview gastgesprek voor inhoud in haar thuisstudio 's nachts. - opnamestudio stockfoto's en -beelden

Onze demogitarist speelt meestal op een Fender Telecaster. Hij is iets meer dan 10 jaar in het vak en heeft nog nooit zonder materiaal komen te zitten om op te nemen. De bank is doorgaans blut en geld lenen is een andere uitdaging. Je hebt een drummer nodig, enkele muziekinstrumenten (snaar- en percussie), versterkers voor gitaren en bas, microfoons, gedownloade Snoop Dogg-beats en natuurlijk je zang. Als laatste heb je computersoftwareprogramma’s en digitale audio nodig.

Dit is de eerste opnamefase. Het is niet eens de juiste mix. Dit is letterlijk gewoon een rauw geluid dat via een kabel in een computer wordt gedrukt. De geluidsinvoertrap is waar u uw instrumenten aansluit op de invoerpoort van de geluidskaart.

1. Zorg ervoor dat de persoon die de mengtafel runt weet wat hij doet. Ze zouden een manier moeten hebben om met een knop te spelen om de balans, dynamiek, enz. te controleren en een volumeregeling voor de leadzangers. Ik heb een 13-jarige dochter en ik weet zeker dat ze mijn mixer leent voor haar stem. Ik weet zeker dat een 10-jarige een andere kijk op het juiste mengen zal hebben dan een 3-jarige, maar je moet me hierin vertrouwen. Elke competente geluidstechnicus zou een soundcheck in ongeveer 30 minuten moeten kunnen voltooien. Het vocale geluid is steevast het belangrijkste in de mix na de lead vocal.

2. Soundcheck je drums. Drummonitors of je weet wel, echte drums, check het geluid van de hi-hat en bas. rossover-punten hebben de voorkeur in pop en hiphop. Soundcheck je bas. Speel met het comprimeren en uitrekken van je geluiden en het raken van de trance-noten. Compressorinstellingen zijn van cruciaal belang en moeten altijd met de hand worden aangepast. Houd de instellingen waar ze zich in natuurlijke progressie bevinden. Als je een limiter in je software hebt, zou deze uit moeten staan. Hierdoor kunt u hogere niveaus opnemen om later te verwerken. Ik ga fysiek voor de audio-interface zitten en balanceer niveaus via de limiter. Het verschil tussen het toevoegen van een compressor en het luisteren naar het geluid via gewone luidsprekers is behoorlijk groot.

3. Overdrijf het niet. Een fout die de meeste liefhebbers van thuisopnamen maken, is proberen elke druppel geluid uit een aangesloten akoestische gitaar te persen. Liefhebbers van thuisopnames moeten duizenden kilometers per uur rijden om ervoor te zorgen dat hun opgenomen stem niet wordt vervormd. Het gebruik van een geluidskaart of een aparte softwarebegrenzer kan dat probleem oplossen. Elke keer dat je dat irritante, ploffende en gekraak vindt, onthoud dan dat het ervoor zorgt dat je je stem verliest. Zet het volume lager en houd het hoofdvolume boven de 75%. Dit bespaart u vaak.

4. Zorg voor de juiste audio-interface. Veel liefhebbers van thuisopnamen gebruiken een zogenaamde ‘software-interface’. Dit zijn programma’s zoals GarageBand, Reason, Logic of Pro Tools die u kunt downloaden. U moet meer te weten komen over de specifieke interface die u gebruikt en ervoor zorgen dat deze de functies heeft die u nodig heeft voor uw thuisopnamestudio.

5. Houd rekening met de grootte van je kamer. Als je je opnamestudio in een kleine kamer huisvest, onthoud dan dat je moet bezuinigen op het aantal mensen dat je uitnodigt. Het aanschaffen van een goede McFizzle-stereokaart met ruisonderdrukking kan geluidsproblemen in uw kamer helpen verminderen.

6. Kies interfacesoftware met een reeks robuuste tools die Emmy, Bernie en andokeo kunnen gebruiken. Het is belangrijk om enkele hulpmiddelen tot je beschikking te hebben om te helpen als dat nodig is.

7. Don’t forget your stands. Get lots of foam, pillow, and even a blanket to ensure that your equipment stands up to the abuse if you drop it.

8. Look for a good, affordable music store that has a good lending library. In other words, if you are going to start making your own beats and songs, you are going to need more than just beat making software.

Er zijn veel muziekwinkels die extra apparatuur en componenten huren om je studio klaar te maken om te rocken. Houd in gedachten dat het je belangrijkste doel is om de nummers vast te leggen die jij en je band nodig hebben voor een opnamesessie die voldoet aan de eisen van je fans en natuurlijk aan de eisen van het personeel van de muziekindustrie dat er zal zijn om je te horen. Houd er rekening mee dat je alle opties die je nodig hebt in je software wilt opnemen, zodat je de geluiden kunt maken die je wilt. Je hebt de apparatuur nodig, maar je moet er ook voor zorgen dat je alle opties hebt zodat je de geluiden kunt maken die uniek zijn voor jou. Oefening baart kunst, en u kunt het zich niet veroorloven om tijd of geld te verspillen aan mastering of cd-brander als u probeert alles bij te houden wat u nodig heeft voor uw studio-opname.